• Je tuin,

    daar word je blij van! 

Terrasoverkapping op maat

Een terrasoverkapping op maat zorgt voor vele gemakken. Je kunt er het pad langs je huis mee overkappen, zodat de fietsen tegen de muur het hele jaar droog staan en de kinderen droog naar binnen kunnen komen. Een terrasoverkapping aan huis en boven de auto zorgt ervoor dat u de boodschappen zonder nat te worden naar binnen kunt brengen. Het zijn toch zaken waar je bij het Nederlandse weer rekening mee houdt als je een maatwerk terrasoverkapping gaat bestellen. De seizoenen zijn hier immers niet zoals in Spanje. De regen en wind doen regelmatig hun werk. En als dan de zon eenmaal schijnt kan deze ineens veel te fel zijn en verbrand je door het gebrek aan schaduw in eigen tuin. Wellicht wil je wel een praktische overkapping om de was onder te drogen, zodat je het milieu spaart door geen droger in huis te hebben. Alle beetjes helpen immers!

Terrasoverkapping op maat in breda Bart poppelaars Overkapping maatwerk bart poppelaars tuinmaterialen

Geen standaard overkapping, maar een terrasoverkapping op maat

Een maatwerk terrasoverkapping is een praktische oplossing voor diverse problemen, maar het kan voor jou ook een verlengstuk van het huis zijn. Je loopt bij de achterdeur naar buiten en hebt dan eerst nog een terrasoverkapping die beschutting biedt. Indien de standaardafmetingen van terrasoverkappingen bij jouw situatie niet geheel passen, kies dan voor een terrasoverkapping op maat. Een overkapping die precies aansluit bij jouw huis is immers mooier dan een standaardoverkapping die net niet in het geheel past. Bij maatwerk krijg je een degelijke en professionele uitstraling. Maatwerk is in verschillende materialen mogelijk. Het hangt van de locatie en wensen af welk materiaal je het beste vindt passen in het totale plaatje. Kijk vooral goed rond om te zien wat je bevalt. Als de overkapping eenmaal staat is een houten constructie nog wel in kleur te veranderen, maar bij aluminium is de kleur die je kiest definitief.

De voordelen van Douglas hout voor uw overkapping op maat

Een Douglas terrasoverkapping biedt veel voordelen:

  • De uitstraling van het hout maken de overkapping alleen al prettig om te zien. Aluminium oogt namelijk strakker en moderner. Hout is veel warmer en past eigenlijk in elke omgeving, dus ook in jouw tuin. Wees ook niet bang voor het contrast met bestaande elementen in de tuin of aan het huis.
  • Hout past overal bij en bij een moderne omgeving breekt het net even die strakke sfeer. Door een robuuste constructie voor de terrasoverkapping op maat te kiezen sluit deze zelfs aan bij een moderne omgeving.

Met Douglas hout kun je dus alle kanten op en het is tevens een duurzame houtsoort.

Voordelen van Douglas hout Bart poppelaars tuinmaterialenDouglas hout overkapping

Onderhoud van jouw terrasoverkapping

Douglas hout is makkelijk in onderhoud. Het behoudt lang zijn kleur als je het hout jaarlijks behandelt. En als je van vergrijsde tinten houdt, laat dan het hout met de seizoenen rustig verkleuren. Houd er rekening mee dat dit aan de kust sneller gebeurt dan landinwaarts door zout dat meegenomen wordt door de wind. Het enige waar je rekening mee dient te houden bij het onderhoud, is dat het hout goed droog is. Als het hout namelijk niet geheel droog is kun je bij het behandelen het vocht in de balken constructie gevangen houden. Dit heeft als gevolg dat de stevigheid van de constructie gevaar loopt. De weersomstandigheden zijn dus belangrijk voordat je overgaat tot onderhoud aan de terrasoverkapping op maat. Het hout moet droog zijn en het moet de tijd krijgen om te kunnen drogen.

Plaatsen van maatwerk terrasoverkapping

Heb je zelf ervaring met constructiewerkzaamheden? Dan kun je na het bestellen en ophalen van jouw terrasoverkapping op maat het plaatsen geheel zelf doen. Je weet dan welke ondersteuning de balken nodig hebben en hoe de bevestiging van de verschillende constructiedelen in zijn werk gaat. Als je de expertise niet hebt, laat de plaatsing van de terrasoverkapping dan aan de vakspecialist over. Bij zware houten balken wil je niet dat er ongelukken rondom je huis gebeuren. Daarnaast wil je na de investering in goed materiaal ook dat de plaatsing gebeurt zoals dat bouwtechnisch hoort. Het gewicht van de balken van de overkapping, de stevigheid van de ondergrond waarop deze komt te staan en de aansluiting op je huis zijn belangrijke zaken waar een vakman van op de hoogte is. Twijfel dus niet en vertrouw op de vakman. Zijn ervaring en expertise bij het plaatsen van een terrasoverkapping op maat maken het geheel tot een succes. Neem contact op met een expert bij Bart Poppelaars tuinmaterialen in Breda en omgeving of kom gewoon gezellig langs in onze showroom.

Bezoek onze showroom te Breda

Bart Poppelaars Tuinmaterialen bestaat al meer dan 25 jaar en is in de provincie Brabant een vertrouwd adres. Je kunt bij ons terecht voor allerlei soorten bestrating, van betonklinkers tot getrommelde en/of gebakken stenen en van natuursteen tegels tot keramische tegels in allerlei maten en uitvoeringen. Kunstgras en douglas hout zijn ruim op voorraad en daardoor snel leverbaar. Het is ook mogelijk om hout of overkappingen van douglas op maat door ons te laten plaatsen.

Het assortiment bestaat verder uit allerlei andere benodigdheden voor de tuin zoals:

  • Grind
  • Verlichting
  • Blokhutten
  • Vijverartikelen
  • Verf etc.

Zelfs de complete aanleg van jouw droomtuin kan in overleg door ons verzorgd en ontzorgd worden. Kortom een bezoek aan onze  showroom is zeker de moeite waard! Als je op zaterdag langs komt kunnen we geheel kosteloos een  3D ontwerp voor je maken. Dat is mooi meegenomen!

Weidehek 5

4824 AT Breda

076-5410293

info@bartpoppelaars.nl