• Je tuin,

    daar word je blij van! 

Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echt gras. De technologie heeft niet stil gestaan en waar je vroeger de goedkope kunstgrassen er makkelijk tussenuit kon pikken, is dat nu niet meer het geval. Kunstgras wordt zelfs toegepast op sportvelden die intensief gebruikt worden. Dat toont de enorme toename van de kwaliteit van kunstgras wel aan. Dus als het op een sportveld kan, dan kan een kunstgras tuin ook op jouw perceel. Betrouwbare merken voor kunstgras zijn GSB Grass en Tulp Grass. Merken die kwaliteit leveren en deze kwaliteit ook garanderen. En die merken vind je dan ook bij Bart Poppelaars.

Kunstgras tuin breda en omgeving Bart poppelaarsKunstgras tuin breda en omgeving Bart poppelaars

Soorten kunstgras in de tuin

Bij het kiezen van kunstgras kijk je vaak alleen maar naar de kleur. Maar wist je dat de dichtheid bij een mooie kunstgras tuin ook een rol speelt? Meer grasvezels per vierkante meter zorgen ervoor dat jouw kunstgras veerkrachtiger is dan wanneer er minder grasvezels in hetzelfde oppervlak verwerkt zijn. Ga daarom niet direct van de allergoedkoopste kunstgrasmatten uit, maar ga echt proberen hoe het kunstgras aanvoelt. Welk kunstgras je kiest voor jouw tuin, is ook afhankelijk van hoe intensief het kunstgras gebruikt gaat worden. Analyseer jouw behoeften daarom goed van te voren, zodat je meteen de juiste selectie kunt maken en weer jaren vooruit kunt met jouw kunstgras in de tuin.

Een kunstgras tuin is in elke maat mogelijk

Je kunt kunstgras leggen in een tuin die maar een paar vierkante meter groot is, maar het kan ook bij hele grote oppervlakken. Het kan ook een smallere, groene strook langs jouw terras worden om een kleuraccent toe te voegen. Waar moet je op letten?:

  • Kunstgras is in standaardmaten op rol te verkrijgen en dit betekent dat je elke afmeting op maat kunt bestellen.
  • Bij hele grote grasvelden of tuinen is het van belang dat je het kunstgras wel allemaal in dezelfde richting legt. Doe je dit niet, dan zie je duidelijk de banen lopen en moet je ze later weer verleggen.
  • Bij een groter oppervlak is het loshalen na het verlijmen van de matten niet te adviseren.

Voor hulp bij het leggen van de grasmatten schakel je het beste één van onze experts in die vakkundig te werk gaat en het kunstgras in één keer goed legt.

De positieve effecten van kunstgras in de tuin

Dat kunstgras een hele andere manier van onderhoud vraagt ten opzichte van echt gras is wel duidelijk. Als je nu echt gras hebt, weet je hoe intensief de verzorging van een mooi grasveld kan zijn. Zodra de temperatuur het gras weer laat groeien in de lente dient er gemaaid te worden en voor die tijd heb je al geverticuteerd en bemest. Als dan na de heerlijke zomer en het regelmatige gras maaien de herfst weer is aangebroken, ben je elk weekend bezig om het blad dat van de bomen in jouw tuin waait weer te verwijderen. Want als het gras verstikt door rottend blad ben je volgend jaar weer flink bezig om het gras bij te zaaien en de kale plekken weer dicht te krijgen. Een mooi grasveld kost je op deze manier veel tijd. En zolang je daar plezier in hebt is dat niet erg en kun je genieten van het onderhoud dat jouw tuin vraagt. Maar besteed je je tijd liever aan wat anders? De verzorging van een kunstgras tuin vraagt maar twee zaken: je houdt het schoon en verwijdert dus bladafval. Daarnaast borstel je het kunstgras weer in vorm zodra er een looproute in het gras zichtbaar wordt. Je herkent nu de vele voordelen van kunstgras!

Kunstgras tuin breda en omgeving Bart poppelaarsKunstgras tuin breda en omgeving Bart poppelaars

Praktische adviezen voor het leggen van kunstgras in de tuin

Let bij het leggen van kunstgras in je tuin op de ondergrond. Deze dient vlak en waterdoorlatend te zijn. Eventueel kun je de vlakke ondergrond laten stabiliseren voor de zekerheid. Vaak is het leggen van een doek tussen de ondergrond en de kunstgrasmat ook nog handig om de druk te verdelen. Wanneer je nog nooit grasmatten hebt gelegd is het raadzaam advies in te winnen. Bij een groter oppervlak kun je het beste hulptroepen inschakelen en er een gezellige middag van maken met vrienden of buren. Zo genieten ineens meer mensen in jouw omgeving van je nieuwe kunstgras tuin. Wil je meer informatie? Neem contact op met Bart Poppelaars tuinmaterialen in Breda en omgeving of kom gezellig langs.

Kom langs bij Garden, Stones & Basics in de regio Breda!

Bart Poppelaars Tuinmaterialen is in de regio Breda al ruim 25 jaar een vertrouwd adres. Je vindt bij ons een ruim assortiment aan tuinmaterialen zoals:

  • Bestratingen van betonklinkers tot getrommelde en/of gebakken stenen.
  • Van natuursteen tot keramische tot antraciete tegels
  • Allerlei soorten kunstgras voor in de tuin
  • Douglas hout
  • Overkappingen en maatwerk overkappingen van Douglas hout

Wij hebben alles ruim op voorraad en in allerlei verschillende maten en uitvoeringen. Hierdoor leveren wij op korte termijn. Ook maatwerk overkappingen en Douglas hout zijn te bestellen. Het assortiment bestaat verder uit allerlei andere benodigdheden voor de tuin zoals grind, verlichting, verf etc. Zelfs de complete aanleg van jouw droomtuin kan in overleg door ons verzorgd worden. Kortom een bezoek aan onze showtuin en showroom is zeker de moeite waard!

Locatiegegevens

Weidehek 5
4824 AT Breda
076-5410293
info@bartpoppelaars.nl