• Je tuin,

    daar word je blij van! 

Grote keramische tegels

Met grote keramische tegels heb je een mooie en praktische oplossing voor het terras in jouw tuin of het pad langs jouw huis. Keramische tegels zijn namelijk heel makkelijk te onderhouden. Je hebt geen last van kalk of krassen, wat bij sommige andere tegels na verloop van tijd aan het oppervlak zichtbaar worden.  Grote keramische tegels zijn gebakken uit natuurlijk klei op zeer hoge temperaturen. Hierdoor ontstaat een keiharde slijtvaste tegel die nauwelijks vocht vasthoudt en waar weinig onderhoud bij nodig is.

Grote keramische tegels leggen

Het leggen van grote of kleine keramische tegels is een vak apart. Wij raden het om deze reden af dit type tegels zelf te leggen. Het is van cruciaal belang dat de tegels op een vlakke gedraineerde ondergrond komen te liggen. Als dit niet het geval is bestaat het risico dat de tegels in de winter kapot vriezen door ongelijke belasting op verschillende punten. En dat zou natuurlijk zonde zijn van de tegels en al het werk! Een goed verdicht zandbed biedt een stabiele basis voor de keramische tegels. Daarnaast is het van belang de voegen te vullen met speciaal voegmiddel om te voorkomen dat er onkruid tussen de tegels gaat groeien. Als de keramische tegels eenmaal goed gelegd zijn dan heb je ook een prachtig resultaat. Je geniet met deze onderhoudsarme tegels weer jarenlang van je tuin. Kortom, keramische tegels zijn:krasvast, kleurvast, slijtvast en uitermate onderhoudsvriendelijk. De grote keramische tegels ogen prachtig in de overgang naar een tuin met (kunst)gras of langs een pad met lage planten of struiken. Je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten en het aangename met het nuttige combineren met deze praktische tegels van keramiek.

Keramische tegels in Breda Bart poppelaars tuinmaterialen Grote keramische tegel en onderhoudt Bart poppelaars

 

Onderhoud aan grote keramische tegels

Na de aanleg is het fijn dat je weet wat de karakteristieken van jouw grote keramische tegels zijn. Je weet al dat ze door de geperste klei heel compact zijn en dus weinig vocht opnemen. Dit zorgt er voor dat er weinig vuil aan de terrastegel hecht. En als er weinig vuil aan het oppervlak van de tegel blijft kleven, hoef je dit ook niet elke keer te verwijderen. De hogedrukreiniger hoeft dus niet elk seizoen tevoorschijn gehaald te worden om een grote reinigingsbeurt te doen. Voorkom tevens dat er teveel water op de de tegels blijft staan, er moet dus een goede afwatering zijn voor de grote keramische tegels. Zelf onvoldoende kennis hierover? Schakel dan een expert in, hiervoor ben je bij Bart Poppelaars Tuinmaterialen in Breda aan het juiste adres.

Aanschaf keramische tegels

Als je de beslissing hebt genomen om grote keramische tegels in de tuin te verwerken, dan zoek je wel het liefst een betrouwbare leverancier. Een goede handelaar in tuinmaterialen te Breda is dan ook aangesloten bij Garden Stones & Basics. Hiermee ben je niet alleen verzekerd van de uitstekende kwaliteit van de producten die je koopt, maar ook van de goede service die je krijgt. Zo kun je bij ons met een gerust hart keramische tegels of andere sierbestrating kopen.

Formaat van keramische tegels

Wanneer je aarzelt of een grote keramische tegel wel mooi zal staan in jouw tuin, kun je in voorbeeldtuinen die dezelfde oppervlakte hebben gaan kijken. Vaak kun je het effect van een grote tegel namelijk moeilijk voorstellen als je nu gras of kleine tegels in je tuin hebt liggen. Behalve het bezoeken van andere tuinen kan ook een ontwerp helpen. Het is mogelijk bij ons gratis een ontwerp te laten maken, informeer er naar in ons steencentrum.

Grote keramische tegels in de tuin

Tips bij het ontwerpen van je terras

Of je nu een grote of kleine tuin hebt en of het nu om een pad of terras met grote of kleine tegels gaat, er zijn elementen die van belang zijn bij het opnieuw inrichten van je tuin. Allereerst kun je je afvragen wanneer je de tuin het meest gaat gebruiken. Het hele jaar door? Of alleen in de zomer? Als je overdag werkt en vooral op mooie zomeravonden tussen 18 en 21 uur van de tuin geniet, dan wil je weten waar op dat moment nog zon komt of prettig daglicht valt. Voordat je aan de slag gaat met het laten leggen van grote keramische tegels is het dus handig om te weten hoe de zon zich gedurende de dag over jouw perceel beweegt. Zo kun je niet alleen op doordeweekse dagen in de zomer, maar ook in het weekend en de andere seizoenen bepalen welke plek ideaal is om te bestraten. Misschien creëer je zelfs meerdere kleinere terrassen in de tuin om op verschillende momenten te kunnen genieten.

Kom langs bij Garden, Stones & Basics in de regio Breda voor grote keramische tegels en meer!

Bart Poppelaars Tuinmaterialen bestaat al ruim 25 jaar en is in de regio Breda een vertrouwd adres. Je kunt bij ons terecht voor allerlei soorten tuinmaterialen:

  • Diverse soorten bestratingen
  • Betonklinkers tot getrommelde en/of gebakken stenen
  • Van natuurstenen tot grote keramische tegels
  • Antraciete tegels
  • Douglas hout overkappingen, ook is maatwerk een mogelijkheid
  • Kunstgras

Wij hebben dit altijd op voorraad liggen en kunnen daarom heel snel leveren.

Het assortiment bestaat verder uit allerlei andere benodigdheden voor de tuin zoals grind, verlichting, verf etc. Zelfs de complete aanleg van jouw droomtuin kan in overleg door ons verzorgd worden.

Kortom een bezoek aan onze showtuin en showroom is zeker de moeite waard!

Weidehek 5

4824 AT Breda

076-5410293

info@bartpoppelaars.nl