• Je tuin,

    daar word je blij van! 

Goedkoop kunstgras

Op zoek naar goedkoop kunstgras? Wanneer je minder tijd aan het onderhoud van het gras in jouw tuin wilt besteden, kies je voor kunstgras. Het grote voordeel van kunstgras is dat er vrijwel geen onderhoud aan te pas komt. Kunstgras hoef je niet te maaien, verticuteren, niet te bemesten of water te geven en de kale plekken zijn er niet, dus je hoeft het ook nooit bij te zaaien. Ziet het kunstgras er dan heel anders uit dan natuurlijk gras? Zeker niet. Ons goedkope kunstgras lijkt heel erg op echt gras en geeft daardoor een natuurlijke uitstraling. Al is er een duidelijk kwaliteitsverschil te zien tussen verschillende merken kunstgras. En natuurlijk is de kwaliteit van het kunstgras heel belangrijk. Het is de bedoeling dan een kunstgrasmat lang meegaat en je niet na een jaar weer nieuw kunstgras aan moet schaffen. Merken die met kop en schouders boven de rest uitsteken op kunstgrasgebied is Garden Stones & Basics of Tulp Grass. Omdat wij alleen kwaliteit leveren, vind je de topmerken Tulp Grass als GSB Grass dan ook in ons assortiment. Kom het vooral eens bekijken in onze showroom in Breda.

Goedkoop kunstgras breda en omgeving Bart poppelaarsGoedkoop kunstgras breda en omgeving Bart poppelaars

Soorten goedkoop kunstgras

Het kwaliteitsverschil bij goedkoop kunstgras ligt vooral aan het aantal grasvezels en de lengte van de vezels per vierkante meter. Ook als je een kleiner budget hebt, kun je dus kunstgras bestellen, want dan kies je voor een iets mindere dichtheid of compactheid van vezels. De dichtheid van vezels zorgt er vooral voor dat er veel veerkracht in het gras zit. De uitstraling is vergelijkbaar. Bij de kwaliteit van kunstgras kijk je ook naar de echtheid. Er zijn goedkope grassen die er van een afstand te egaal en daardoor niet echt uitzien. Bij zowel GSB als Tulp Grass ben je verzekerd van kleuren die niet te onderscheiden zijn van echt gras. Zo is er een wat fel groener, iets botter gras – alsof het net gemaaid is – of een iets mossiger groen kunstgras dat veel dunnere einden heeft. Bij alle grasmatten zie je als je op de rand van de mat kijkt grassprietjes zitten die dor zijn. Dit draagt bij aan de echtheid en uitstraling van het kunstgrasveld.

Voordelen van grasmatten in je tuin

Bij de voordelen van goedkoop kunstgras denk je meteen aan het maaien van het gras dat vanaf nu niet meer hoeft. Maar dat is niet het enige voordeel. Zo hebben je eventuele gezinsleden of jijzelf geen last meer van hooikoorts die door grassen veroorzaakt kan worden. Voor velen is dit een belangrijke motivatie om over te gaan op kunstgras, want hooikoorts kan flinke klachten tot gevolg hebben. En dan is het prettig te weten dat er een prima alternatief is: kunstgras. 

Onderhoud van jouw kunstgras grasveld

Dat kunstgras ander onderhoud nodig heeft dan echt gras is wel duidelijk. Maar het heeft wel onderhoud nodig, of u nu goedkoop kunstgras of duur kunstgras heeft gekocht maakt geen verschil. Om jouw veld van kunstgras goed te onderhouden dien je in de herfst de bladeren of ander afval dat erop blijft liggen te verwijderen. Dit kun je doen met een bladblazer of een zachte bezem. Ook kan er bij een regelmatig gelopen route een pad in het kunstgras ontstaan. Dit borstel je echter heel makkelijk weer op met een zachte bezem. Alle sporen zijn daarna van jouw kunstgras verdwenen en het ligt er weer mooi bij voor de winter.

Goedkoop kunstgras breda en omgeving Bart poppelaarsGoedkoop kunstgras breda en omgeving Bart poppelaars

Goedkoop kunstgras in je tuin leggen

Het aanleggen van een veldje kunstgras is niet moeilijk. Je zorgt ervoor dat de ondergrond vlak is en eventueel is een doek waarmee de druk verdeeld wordt nog een praktische toepassing. Er dient een waterdoorlatende ondergrond van ongeveer 5 tot 10 cm te zijn. Kunstgras kun je overigens ook op beton leggen, maar ook dan dien je zorg te dragen voor goede afwateringsmogelijkheden. Bij grote oppervlakken kun je de matten kunstgras verlijmen, maar hiervoor vraag je meer advies of hulp aan onze experts.

Toepassing van kunstgras

Kunstgras is niet alleen bedoeld voor het vervangen van het bestaande gras in jouw tuin. Kunstgras kun je namelijk ook op het balkon of dakterras leggen. Mocht je een zandbak hebben die niet meer wordt gebruikt, kun je hiervoor in de plaats kunstgras plaatsen. Afhankelijk van hoe groot de zandbak is, heb je dit met goedkoop kunstgras in een uurtje of middag vervangen. Dus bestel kunstgras vandaag nog in Breda en de tuin ligt er weer stralend en kleurrijk bij.

Kom langs bij Garden, Stones & Basics in de regio Breda!

Bart Poppelaars Tuinmaterialen bestaat al ruim 25 jaar en is voor de regio Breda een vertrouwd adres. Je kunt bij ons terecht voor allerlei soorten bestrating zoals:

  • betonklinkers
  • getrommelde en/of gebakken stenen
  • natuursteen tegels
  • keramische tegels in allerlei maten en uitvoeringen.

Ben je op zoek naar kunstgras of Douglas hout? Wij kunnen dit snel leveren en hebben het altijd op voorraad. Ook in het leveren van maatwerk overkappingen leveren wij vrijwel direct. Het assortiment bestaat verder uit allerlei andere benodigdheden voor de tuin zoals grind, verlichting, verf etc. Zelfs de complete aanleg van jouw droomtuin kan in overleg door ons verzorgd worden. Kortom een bezoek aan onze showtuin en showroom is zeker de moeite waard!

Locatiegegevens

Weidehek 5
4824 AT Breda
076-5410293
info@bartpoppelaars.nl