• Je tuin,

    daar word je blij van! 

Rubberen tegels

Het leggen van een rubbertegelvloer is eenvoudig. Zorg voor een vlakke ondergrond. Buiten kun je het beste een ondergrond van betontegels of een vlak zandbed maken. Voor meer stabiliteit vermeng je wat trasscement met zand vermengen. Voor gebruik binnen is nagenoeg iedere vlakke vloer geschikt. Zowel beton, hout als vloerbedekking vormen geen enkel bezwaar. De tegels kun je met een stanleymes of soortgelijk mes snijden. Met een decoupeerzaag zaag je patronen uit. Een handzaag met grove zaagtand is eveneens goed bruikbaar.


Tip 1
Als je je mes natmaakt, snijd je makkelijker. Leg altijd een liniaal of lat op het deel dat je nodig hebt. Zo kun je daar niet in snijden. Met lijm of kit  verlijm je de tegels eventueel aan elkaar vast (of aan de ondergrond zoals houte, beton, linoleum, enz). Om de tegels aan elkaar te plakken, kun je de zijkanten van de tegels van een laagje lijm voorzien of achteraf lijm in de hoeken spuiten. Leg de tegels stevig tegen elkaar aan. Door de tegels onderling te verlijmen maak je van het terras of de vloer één geheel.


Tip 2
Rubber tegels zijn waterdoorlatend. De tegels kunnen niet rotten, maar water wat niet weg kan lopen kan gaan ruiken. Zorg ervoor dat de afvoer/drainage goed geregeld is.

Rubbertegels zijn uiterst onderhoudsvriendelijk. Je kunt de tegels met een stofzuiger schoonzuigen (bij binnen gebruik) of schoonvegen met een bezem (bij buiten gebruik). De tegels zijn bestand tegen heet water en kunnen tevens gereinigd worden met een hogedrukreiniger. Je kunt ook eenvoudig met wat water dweilen. Met een vochtige doek of een sopje verwijder je vuilresten. Alle schoonmaakmiddelen voor in- en rondom huis zijn geschikt. Vermijd het gebruik van agressieve of bijtende middelen.

Contactformulier/Prijsaanvraag

Velden met * zijn verplicht.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tegels