• Je tuin,

    daar word je blij van! 

Antraciet tegels

Met antraciet tegels in de tuin of op het terras krijg je een heel natuurlijke uitstraling. Als je al veel in grijstinten in en om het huis hebt of juist contrast wilt aanbrengen, kun je met antraciete terrastegels prima uit de voeten. Er zijn overigens antraciete tegels voor binnen en buiten. Dus je kunt het oppervlak dat bestraat gaat worden ook optisch groter laten lijken door de tegels in dezelfde kleur door te leggen. Zo lijkt de vloer binnen één geheel met de terrasvloer buiten. Je opent de terrasdeuren en loopt zo door naar buiten, zonder visueel sterk aanwezige overgang. Een mooie vloer van antraciete tuintegels mag dan niet ontbreken. Je volgt weer helemaal de trends op het gebied van huis, tuin en interieur.

Antraciet tegels Breda Bart Poppelaars tuinmaterialen Antraciet tegels in natuursteen Breda en omgeving

Antraciete tegels voor elk tuinpad, terras of binnenvloer

De tegels zijn prima te combineren met bestaande elementen in de tuin:

  • De diverse soorten tuinmeubelen zoals rotan meubelen of strakke kunststof meubelen passen uitstekend bij antraciete tegels.
  • Door de terrastegels in de tuin te combineren met grassen, struiken en bomen creëer je een speels, maar spannend geheel.
  • Zowel bij mooi als minder mooi weer zijn de kleuren groen en antraciet een prachtige combinatie om te zien.

Over het formaat van de tegels kun je nog even nadenken voordat je de antraciete tegels gaat kopen. Met een kleinere tegel kun je makkelijker een motief verwerken door ze in een bepaald verband te leggen. De vakman kan je hierover meer vertellen en het effect laten zien.

Onderhoud van jouw antraciete tegels

Elk buitenoppervlak dient onderhouden te worden. Natuurlijk ervaar je wel verschil in de mate van onderhoud. Het gras maai je in de lente, zomer en herfst wekelijks, zodat het bij te houden is. Heb je bomen of struiken in de tuin? Dan dien je deze te snoeien. Met terrastegels is dit niet anders, zij vragen ook om periodiek onderhoud. Terrastegels kun je eenvoudig reinigen met water en een bezem. In de lente maak je dan tegelijkertijd het houten tuinmeubilair weer schoon dat de winter weer goed heeft doorstaan. Doordat meubilair en tegels buiten blijven staan kan er namelijk een groene aanslag op komen. Laat je dit te lang zitten, dan volgt er mosvorming. Dit wil je liever voorkomen om zodoende langer te kunnen genieten van jouw terras.

Antraciet tegels in natuursteen materiaal

Tegels in antraciet zijn verkrijgbaar in keramische of betonnen vorm. Maar je kunt ook kiezen voor een natuurstenen terrastegel. Natuursteen is een prachtig product dat jarenlang mooi blijft. Het heeft op het terras ook weinig onderhoud nodig. Er is natuursteen met verschillende tinten antraciet, maar ook effen kleuren zijn mogelijk. Natuursteen blijft met een beetje verzorging altijd zijn authentieke uitstraling behouden en zo geniet je veel langer van jouw investering in een nieuw terras. Bij tegels van natuursteen denk je al snel aan de tegels van groot formaat. Maar ook kleinere formaten van tegels zijn mogelijk. Er zijn granietkeitjes die veel minder strak ogen en toch dezelfde kwaliteiten bezitten als elk ander natuursteen product. Doordat het terras van natuursteen veel langer mee gaat dan sommige andere antraciet terrastegels, is hierbij wel het belang groter dat het terras in één keer netjes gelegd wordt. Zo hoef je het na een paar jaar niet weer opnieuw te laten leggen. 

Tips bij het ontwerp van uw tuin met antraciet tegels

Voor het bestellen van tegels kun je het effect van de diverse soorten antraciet tegels en de verschillende manieren waarop ze gelegd worden gaan bekijken. Om het effect goed in te kunnen schatten kijk je het liefst naar oppervlakken van het zelfde formaat als waar je naar op zoek bent. Misschien doe je zo nog wel ideeën op om meer in de tuin te veranderen. Andere beplanting in een voorbeeldtuin kunnen namelijk voor een andere sfeer zorgen dan die in jouw tuin nu het geval is. En andere verlichting kan ineens inspiratie worden voor een hele metamorfose. De plek waar je thuis komt en waar je graag je tijd buiten doorbrengt met familie en vrienden mag af en toe best een verandering ondergaan.  Zo houdt je je leefomgeving spannend en uitdagend. Neem contact op met Bart poppelaars tuinmaterialen voor advies.

Bezoek de showroom van Garden, Stones & Basics in Breda!

Bart Poppelaars Tuinmaterialen bestaat al ruim 25 jaar en is een begrip de regio Brabant. Je kunt bij ons terecht voor allerlei soorten bestrating, van betonklinkers tot getrommelde en/of gebakken stenen en van natuursteen tegels tot keramische en antraciet tegels in allerlei maten en uitvoeringen. Kunstgras en douglas hout hebben wij op voorraad heeft u een grote hoeveelheid nodig? geen probleem wij zorgen voor een snelle levering. Is maatwerk hetgeen waar je naar opzoek bent? Geen punt wij maken tuinontwerpen en alles wat daarbij komt kijken op maat. Het assortiment bestaat verder uit allerlei benodigdheden voor de tuin zoals:

  • Grind
  • Tuinhaarden
  • Verlichting
  • Tuinmeubelen
  • Verf en heel veel meer.

Zelfs de complete aanleg van jouw droomtuin kan in overleg door ons verzorgd worden. Kortom een bezoek aan onze showtuin en showroom is zeker de moeite waard. Op zaterdag is het zelfs mogelijk om een gratis 3-D ontwerp te laten maken!

Weidehek 5

4824 AT Breda

076-5410293

info@bartpoppelaars.nl